500 de calculatoare gratis. Puneți mâna pe ele!

SITE-UL OFICIAL AL PROGRAMULUI (CLICK AICI)

Odată cu primăvara, azi, 16 martie, redeschidem programul Assoclic cu o nouă rundă de donații în care căutăm să premiem cu 500 de calculatoare recondiționate cele mai bune proiecte de educație, formare profesională și/sau integrare socială a persoanelor aflate în dificultate. 

Pentru echipamentele pregătite in prima etapa Assoclic din 2015 pot aplica organizații non-guvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale cu sediul in Romania care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: 

  • Educaţie prin acces la IT&C
  • Integrare/ reintegrare socială care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C
  • Formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate. 

Proiectele inscrise pot avea drept beneficiari persoane apartinand tuturor categoriilor de varsta.

Regulamentul complet este disponibil AICI iar pentru inscrierea proiectelor va rugam utilizati acest formular.

Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 24 aprilie 2015.

Documente necesare înscrierii:

Ca și în edițiile anterioare, va rugăm să nu uitați să atașați că răspuns la mailul de confirmare primit în momentul trimiterii formularului câteva poze cu spațiul în care doriți implementarea proiectului și copii scanate ale actelor organizației dumneavoastră, după cum urmează:

  • Organizațiile nonguvernamentale  – certificatul de înregistrare fiscală și hotărârea judecătorească care atesta că sunt organizații non profit.
  • Instituții de învățământ – certificatul de înregistrare fiscală + poze spațiu
  • Muzee de stat – hotărârea de înființare și certificatul de înregistrare fiscală + poze spațiu
  • Biblioteci de stat – avizul autorității tutelare și certificatul de înregistrare fiscală a acesteia + poze spațiu
  • Instituții sociale – certificatul de înregistrare fiscală + poze spațiu

Din 2008 și până în prezent, 1040 de proiecte au fost dotate cu un total de 5373 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 120.000 de beneficiari.

Assoclic 2015 – Etapa I este organizat de asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland România, Groupe Société Générale și GDF SUEZ Energy România.

Beneficiază de asemenea de sprijinul operațional oferit de: ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitivă și Știri ONG.

Despre Ateliere Fara Frontiere:

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română creată în 2008, întreprindere socială având că scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: luptă împotriva excluziunii, protejarea mediului, și solidaritate cu proiecte de educație și de dezvoltare locală.

Despre Kaufland Romania

Cu peste 700 de magazine deschise în Germania și alte 400 în alte țări europene (România, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria, Croația și Polonia), Kaufland este o companie de referință în domeniul în care activează.

Pentru Kaufland România, a fi o companie responsabilă implică asumarea unui rol activ de partener social, având ca scop dezvoltarea durabilă a comunității în care activează. De aceea Kaufland se implică în diferite acțiuni sociale, susținând financiar și material nu numai proiecte ample, complexe, desfășurate pe perioade îndelungate de timp, ci și acțiuni sociale ocazionale.

Despre BRD-Groupe Société Générale 

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca nr. 1 pe piaţa românească a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 860 de unităţi. Cu peste 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de peste 25 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piaţa românească a cardurilor. Cu operaţiuni de factoring de peste 960 milioane de Euro în 2014, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la sfârşitul anului 2014, de 45,18 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

–       Retail banking în Franţa

–       Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări

–       Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori

Informaţii suplimentare sunt disponibile la: www.brd.ro; facebook;

Despre GDF SUEZ Energy Romania

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3.850 de angajaţi.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte toate proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s