Biblioteca și publicul tânăr – dialog

DSC_0265
De la stânga la dreapta: Vera Osoianu, Anca Râpeanu, Claudia Șerbănuță, Elena Pintilei.

OK, e filmat aproape ca la Revoluție. Camera bate mai mult în tavan, trepiedul e improvizat și în orice moment te aștepți să se dea cu trasoare sau să strige cineva: „La pământ, sunteți înconjurați!”, dar toate lucrurile astea sper să nu dăuneze plăcerii de a urmări un dialog foarte interesant la care au participat: Claudia Șerbănuță, managerul Bibliotecii Naționale a României, Anca Râpeanu, managerul Bibliotecii Metropolitane București, Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și Vera Osoianu, director-adjunct de specialitate al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Moderator: Bogdan Ghiurco, bibliotecar, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Dialogul a avut loc în cadrul Festivalului „Teodorenii”, în data de 26 noiembrie 2015. Detalii despre Festival: http://teodorenii.ro/

Organizator: Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: http://bjiasi.ro/

Erată: Afirm la un moment dat că jumătate din populația țării este analfabetă funcțional. Am greșit, este vorba despre 40% dintre elevi, conform unui studiu PISA din 2012. Această cifră este completată de alte studii, la fel de dezastruoase, care spun că: 80% din populaţia tânără a României nu dispune de cunoştinţe ştiinţifice elementare şi de un vocabular ştiinţific activ, 42% dintre tinerii români afirmă că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar 22% spun că horoscopul şi astrologia sunt fundamentate ştiinţific. De asemenea, România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte proporţia celor care consideră că anumite numere sunt deosebit de norocoase, iar 50% din populația tânără declară că este important să se ţină cont în viaţă de superstiţii precum „culoarea roşie ne fereşte de deochi”.

Bogdan Ghiurco

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s