Concluzii 3C: Cunoaștere, Cultură, Cercetare (Download: materiale și fotografii)

123423412Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași a organizat joi, 28 ianuarie 2016, o întâlnire profesională sub forma unor ateliere de lucru, în care bibliotecari din rețeaua publică și bibliotecari din rețeaua școlară din județul Iași au făcut un schimb de bune practici.

Alături de bibliotecarii care au diseminat colegilor exemple de proiecte culturale derulate sau în derulare, au fost invitați să vorbească reprezentanți din partea unor organizații care colaborează cu Biblioteca Județeană în calitate de parteneri în diverse proiecte.

Cuvântul de deschidere a aparținut managerului Bibliotecii Județene, Dan Doboș.

Reprezentantul din partea Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității, agent-șef adjunct Tudorița Grădinariu, a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor derulate în cei trei ani de când IPJ Iași a început parteneriatul cu biblioteca, subliniind impactul acestei asocieri pentru publicul ieșean.

De la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad Iași a participat ing. dr. Roxana Anghel, care a vorbit cu emoție despre activitățile cultural-educative desfășurate cu studenții Facultății de Horticultură.

Filiala Iași a Societății Naționale de Cruce Roșie din România este un partener activ în comunitatea ieșeană și astăzi, Sânziana Spiridon, voluntar la această organizație, a amintit despre succesul de care se bucură atelierele de prim-ajutor, exprimându-și speranța că acest parteneriat va continua.

Din partea seniorilor a vorbit Atena Gaspar, președintele Asociației Afect din Iași, organizație care se ocupă în principal de proiecte pentru persoanele de vârsta a treia.

Mulțumim tuturor pentru participare și implicare!

3C: Cunoaștere, Cultură, Cercetare a fost inițiat și organizat de Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași și Filiala Iași a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

Accesați aici reportajul făcut de Radio Iași despre eveniment: http://radioiasi.ro/stiri/reportaj-bune-practici-pentru-bibliotecarii-din-judetul-iasi/

Elena Zanet,

Secretar ANBPR Iași

P.S. Puteți descărca, accesând linkurile de mai jos, următoarele:

  1. Materialele didactice pentru cursul dezvoltat de Biblioteca Județeană Iași: Primul ajutor: Trusa ta de cunoștințe (Premiul EIFL Washington pentru inovație în biblioteci – domeniul medicină, 2012);
  2. Materialele didactice pentru cursul dezvoltat de Biblioteca Județeană Iași: E-tiquette, please! Bune maniere online și offline (Premiul I acordat de IREX România / Biblionet pentru Educație în biblioteci, 2013);
  3. Lucrarea: Elena Zanet, Biblioteca XXI: Infrastructura informației și acces deschis (resurse profesionale pentru bibliotecari);
  4. Fotografiile din cadrul întâlnirii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s