Gratis, cărți noi și bune!

Cotnari
Donația de la R.N.P.

Colegul Dorin Cozan, de la Biblioteca Publică Cotnari, a avut amabilitatea de a scrie un articol în care explică metodic cum a obținut el cărți gratis de la Rezerva Națională de Publicații, că poate mai doresc și alții să-i urmeze exemplul, dar nu știu cum.

Indiciu: e foarte simplu!

„După cum am scris pe contul de Facebook al bibliotecii din Cotnari, compartimentul Rezerva Națională de Publicații din cadrul Bibliotecii Naționale a României a făcut un cadou bibliotecii din comuna noastră, constând în 840 de volume, în valoare de 12.712, 39 lei.

Procedura de achiziție a documentelor în acest caz este foarte simplă și la îndemâna oricui, zic eu.

Iată cum am procedat eu:

  1. Fiind nou în breaslă, am întrebat, acum aproximativ un an, la compartimentul metodic al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, dacă există și alte surse de achiziție de carte, în afara celor cunoscute de toată lumea. Astfel, am aflat de compartimentul Rezerva Națională de Publicații din cadrul Bibliotecii Naționale a României. Detalii despre compartiment (adresă, coordonator, email, telefon, ș.a.) aflați AICI.
  2. Am trimis un e-mail instituției, iar doamna coordonator al compartimentului mai sus amintit, Liliana Cristea, mi-a răspuns că, pentru a beneficia de serviciile Rezervei Naționale de Publicații trebuie să adresez o cerere către Directorul general al Bibliotecii Naționale, doamna Claudia Şerbănuţă, în care să prezint, succint, instituția pe care o conduc, și prin care solicit un transfer în regim de donație din fondurile disponibile ale R.N.P. Adresa trebuie să conțină antetul instituției, să fie semnată și ștampilată. De asemenea, e necesară precizarea în adresa scrisă a unui e-mail și a unui număr de telefon. Cererea am trimis-o prin poștă pe adresa: Biblioteca Națională a României, Bulevardul Unirii, Nr. 22, București sector 3.
  3. Din motive strict obiective, un răspuns oficial afirmativ am primit după o perioadă mai lungă de timp. Între timp, am păstrat legătura cu doamna coordonator, o persoană deschisă și amabilă, care a răspuns cu maxim profesionalism la toate întrebările legate de acest proces.
  4. În data stabilită de comun acord, după primirea răspunsului favorabil cererii noastre, ne-am deplasat cu o mașină a instituției unde sunt angajat și am ridicat volumele, semnând la București, procesul verbal de predare-primire a publicațiilor.

Recapitulare, pe scurt. Procedura e următoarea: se face adresa (detaliată de mine la pasul 2), se așteaptă răspuns, se deplasează la București pentru ridicarea pachetelor cu cărți și se semnează procesul verbal.

Doresc succes tuturor colegilor și, încă o dată, mulțumiri doamnei coordonator de la R.N.P. și Bibliotecii Naționale a României.”

Dorin Cozan,

bibliotecar Biblioteca Publică Cotnari

Reclame

Un gând despre &8222;Gratis, cărți noi și bune!&8221;

  1. Dorin !Mersi mult de informație! Noi românii din Basarabia avem nevoie de multă literatură română.Un sfert din fondul de carte al bibliotecii noastre este în limba rusă.Așa au fost timpurile.Deaceia voi încerca și eu cu o cerere de achiziție de carte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s