Curs de cetățenie activă – gratuit

header-bgFundația Progress, cea care a dezvoltat proiectul Al treilea spațiu în 14 comunități urbane din România, pune la dispoziția bibliotecarilor și celor interesați, ca resursă gratuită, cursul de cetățenie activă dezvoltat în cadrul proiectului, asta însemnând: planul de lecție, manualul facilitatorului și prezentarea PPT.

Cursul își propune să dezvolte abilități de cetățenie activă într-o societate în care majoritatea membrilor săi cred că a fi cetățean înseamnă doar a merge la vot, în care petițiile, chiar și atunci când sunt semnate, nu au urmări și în care oamenii sunt excluși de la luarea deciziilor și se simt neputincioși în fața autorităților.

Durata cursului este de două zile. Puteți alege să-l susțineți în întregime sau opta doar pentru anumite sesiuni din cadrul acestuia. Numărul recomandat de participanți este de minimum 10.

Dacă vă decideți să livrați cursul comunității dumneavoastră, vă rog să anunțați Fundația Progress prin formularul de contact disponibil pe site-ul lor, pentru a avea și ei o evidență despre sustenabilitatea proiectului lor.

Așadar, materialele de curs, pentru descărcare: Curs de cetățenie activă – plan de lecție, Al Treilea Spațiu – Manualul facilitatorului în domeniul cetățeniei active și Curs de cetățenie activă -_PPT.

Succes!

Bogdan Ghiurco

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s