Biblioteca are chipul tău

bconesti2Nici nu știți cât de mult mă bucur să pot promova un proiect al ANBPR și, implicit, al bibliotecilor publice din România, care să aibă în prim plan oamenii, nu doar cărțile. O bibliotecă este, până la urmă, dincolo de mobilier și de alte dotări, pe atât de frumoasă pe cât sunt oamenii care-i calcă pragul. Dacă ei sunt mulțumiți, și biblioteca arată bine.

Vă prezint așadar o expoziție colectivă de fotografii organizată la inițiativa colegei Ruxandra Nazare (Brașov) cu sprijinul lui Marius Stoica (Arad).

La proiect au contribuit, de la noi din județ, Biblioteca Județeană Iași, Biblioteca Orășenească Târgu Frumos și Biblioteca Publică Popricani.

Expoziția poate fi vizualizată aici: https://expozitiaanbpr.wordpress.com/.

Și iată și câteva cuvinte lămuritoare ale inițiatoarei proiectului, Ruxandra Nazare:

„Acest proiect l-am propus ANBPR și a fost acceptat anul trecut în toamnă, încercând să fac din expoziție un proiect permanent al asociației, an de an și să valorific experiența unei expoziții temporare, pilot, organizată în 2015, în spațiul BiblioExpo, la sugestia Bibliotecii Naționale a României. Acea expoziție a fost gândită pentru vizita delegației IFLA Biblioteci pentru copii și adolescenți și a putut fi văzută doar în formă fizică. Ea cuprindea fotografii despre activitățile cu copii și adolescenți ale bibliotecilor județene.

Spre deosebire de anul 2015, în 2016 am dorit să facem expoziția și virtual, ca să poată fi văzută de orice persoană interesată și ne-am adresat tuturor bibliotecilor publice să ne trimită fotografii. Astăzi, avem fotografii nu numai de la bibliotecile județene, ci de la toate tipurile de biblioteci publice. Deja am tipărit fotografiile și vom organiza și o expoziție fizică la Biblioteca Națională a României, probabil în luna iunie.”

Bogdan Ghiurco

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s