Bibliotecile, ca o formă de libertate

Unele lucruri nu le prețuim cu adevărat decât după ce le pierdem. Exemplul cel mai evident este aerul pe care-l respirăm… Dar ar mai fi și altele, cum sunt dreptul de a vota sau libertatea de a te informa.

Ieri, în Olanda, 80% din populația cu drept de vot a stat la coadă pentru a-și exercita acest drept. Nu întâmplător, bibliotecile lor arată așa:

În vreme asta, în Siria, bibliotecile funcționează în secret, pentru a nu deveni ținta bombardamentelor, cărțile sunt adunate de prin casele distruse, iar pe post de bibliotecari lucrează niște copii._90530998_c3a6b8ac-afeb-4c78-80d2-308bdd04741e

Întrebat de BBC dacă, într-un oraș asediat, nu e mai rațional să umbli după mâncare, în loc de cărți, Abdulbaset Alahmar, un fost student în vârstă de 20 de ani, răspunde:

„Într-un fel, biblioteca mi-a redat viața. M-a ajutat să întâlnesc oameni mai înțelepți ca mine, persoane cu care să pot discuta și de la care să învăț alte lucruri. Aș spune că, după cum trupul solicită hrană, tot așa sufletul are nevoie de cărți.”

Bogdan Ghiurco

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s